Over ons

NEPTUNUS

Neptunus beschikt over een uiterst modern haring bewerkings- en verwerkingsbedrijf. De kwaliteiten van Neptunus als Hollandse haringmeester komen hier optimaal tot hun recht. Neptunus is gespecialiseerd in de verwerking en productie van maatjesharing en gemarineerde haringfilets.

Het eten van haring is een verantwoorde keuze!

De Haringfilets van Neptunus zijn MSC-gecertificeerd. Het MSC-merk is een keurmerk voor wild gevangen vis. Voor u als consument betekent dit dat u er op kunt rekenen dat u duurzame vis eet, die gevangen is met een minimale milieubelasting gericht op een effectief visserijbeheer.

Diverse visserijen op Atlanto-Scandian haring zijn MSC-gecertificeerd, waaronder (sinds 2010) de boten van de Nederlandse Pelagic Freezer-Trawler Association (PFA). De gecertificeerde visserijen werken met pelagische sleepnetten en ringzegens. Ook diverse haringvisserijen in de Noordzee zijn MSC-gecertificeerd, waaronder (sinds 2006) de boten van de PFA. Deze vissers vissen op herfstpaaiende Noordzee haring en werken met pelagische sleepnetten en ringzegens. Sinds 2015 is er ook MSC gecertificeerde haring uit de kanaalregio.

 

logo

msc

msc-2

 

 

 

 

 

Topkwaliteit van de Hollandse Haringmeesters

Hoe

waar

Wie

Haringvangst en verwerking

Haring wordt gevangen met ultra-moderne schepen die in het seizoen uitvaren op zoek naar de haring. De reders en schippers met wie Neptunus samenwerkt zijn ervaren "rotten uit het vak".

Haring wordt gevangen door middel van een "ringnet" of "ringzegen" en niet met de "trawl". Met een ringnet wordt de haring gelokaliseerd en het net wordt er om heen getrokken. De onderkant wordt dichtgetrokken en het net wordt leeggepompt in de voorgekoelde tanks van de boot (een zogenaamde Pure Seiner). Het grote voordeel van deze visserij is dat de haring onbeschadigd blijft. Deze grote boten moeten wel een minimum aan haring aanvoeren om rendabel te kunnen blijven vissen.

De Haringfilets mild gezuurd van Neptunus worden gevangen in de Noordzee of Noorse zee.